Den enøyde

Vannlopper er opptil 3-4 mm lange. Denne har en kropp på ca. 1 mm og antenner på tilsammen 3 mm. De finnes nesten alle steder hvor det er vann.

De er som lopper flest, og spretter mye mer enn en fotograf kunne ønske seg. Med slike dyr er det VELDIG fristende å droppe dem i sprit eller sukkerformalin for en øyeblikkelig og smerteløs død, og deretter fotografere dem i ro og mak.

Dessverre mister de fargene sine når de dør. Den blå fargen rundt overgangen til halen går først, og deretter blekner det røde øyet. Det tar kanskje 3 minutter, så ser den ut som en blekgul og halvråtten reke.

Denne klarte jeg å få et bilde av etter å ha dopet den med tannlegebedøvelse (xylokain). Stoffet selges også som liniment mot solbrenthet og insektstikk, så det var relativt lett å få tak i. Dessverre er det ikke så effektivt.

Optikken er en Pentax A* 200mm f/4 makro, med en reversert 50mm f/1.4 påmontert.