Tre små parasoller

Parasollmose har jeg bare sett en gang før. Det er den flotteste mosen jeg vet om. Gleden var stor da jeg oppdaga en ny liten flekk med slik mose rett i nærheten av familiens hytte i Hedmark. Det var egentlig på nære nippet. Området skulle friseres med ryddesag, i kantklipper-modus, men jeg stusset over denne fargeflekken som skilte seg så markant fra omgivelsene. Forrige gang jeg så Parasollmose var det over en enslig elglort. Min oppfatning var at den bare trivdes på slikt, men denne gangen ser jeg ingen spor av ekskrementer. Det må være noe annet i bakken som har fått den til å trives, så dette må undersøkes. Kanskje det finnes flere arter av parasollmose, med ulike krav? Forekomsten denne gangen dekker et areal med diameter 20 centimeter, og det er mange flere sporehus på vei opp. Det skal bli spennende å se om jeg kan få flere bilder framover.

Tre Små Parasoller